úterý 10. června 2014

MOJE PRAGMATICKÁ :) DOPORUČENÍ NEJEN NA LÉTO

RANNÍ VODA S CITRÓNEM – Hned ráno po probuzení se napijte čisté vlažné vody s citronem. Budete se cítit svěží, nastartujete svůj metabolismus, upravíte své PH a zbavíte se toxinů.

RANNÍ POZDRAV SLUNCI – Pořádné protažení hned po ránu nás nejen příjemně nastartuje, ale zároveň protáhne a uvolní ztuhlé svalstvo a klouby po nočním odpočinku.

DOPOLEDNÍ VITAMÍNOVÁ BOMBA – Celé dopoledne si můžeme dopřávat ovocné šťávy nebo šejky. Kombinujte ovoce dle momentální chuti bez počítání kalorií. Dopřejete svému tělu nejen potřebné vitamíny a minerály, ale upraví se vám i základní střevní funkce J

PĚT MINUT NA SLUNÍČKU – Pětiminutový vědomý pobyt na slunci vás nabije životadárnou energií slunce, kterou pocítíte na svém duševním i fyzickém rozpoložení.

I DROBNÁ ZMĚNA DĚLÁ VELKÉ DIVY – Nahraďte bílý cukr třtinovým, bílou mouku celozrnnou/špaldovou atp., ochucený jogurt bílým, mléčnou čokoládu kvalitní hořkou, smažené vařeným nebo pečeným, kávu meltou, tavené sýry lučinou, uzeniny libovým masem, hranolky brambory, šťávy vodou atp.

VĚŘTE SVÉMU TĚLU – Dokonalý nástroj, který je propojen se vším, co jsme my. Nikdy ho neobelstíme, vždy nám dává jasné signály, jen ho musíme poslouchat a zařídit se podle toho, co zrovna potřebuje – ať se jedná o odpočinek, změnu životní stylu nebo kompletní transformaci celého našeho života.

PŮL HODINA JEN PRO SEBE – Není důležitějšího vztahu než ten, který máme sami se sebou. Tam se totiž vytváří vše, co se odehrává pak venku. Dopřejte si svou půl hodinku denně jakkoliv to zrovna cítíte – např. procházka, meditace, četba, masáž, příprava jídla jen pro sebe, psaní deníku, nicnedělání, cokoliv vás napadne, kde budete cítit spojení sami se sebou bez vnějších vlivů.

PRAVDA, KTERÁ SICE MŮŽE BOLET, ALE LÉČÍ– Pokud se naučíme být pravdivý sami k sobě, dokážeme si otevřeně přiznat a upřímně připustit vše co jsme my sami, vše co se nám na sobě líbí i nelíbí a přijmout to bez podmínek, často se díky jen tomuto procesu otevření se skutečné pravdě ledacos může samovolně uzdravit a odejít a my můžeme pocítit velkou psychickou i fyzickou úlevu.

PRAVIDELNÝ PEELING A KARTÁČOVÁNÍ – Aby naše pokožka mohla dýchat a zbavovat se toxinů, potřebujeme ji pomoci póry otevřít a udržovat je v čistotě. K tomu nám pomůže kartáčování nebo peeling celého těla. Začínáme od chodidel krouživými pohyby směrem k srdci.

VĚDOMÉ DÝCHÁNÍ – Náš dech je základní esencí našeho žití na zemi. Pomáhá nám uvolňovat se, zklidňovat se, zbavovat se nepotřebného, získávat podporující, nalaďovat se na přítomný okamžik. Najděte si svůj vlastní dýchací rituál, který vám připomene, kdo jste a kde se právě nacházíte.

RITUÁLY – Rituály nám pomáhají se v našem životě lépe orientovat, dávají nám jistotu a zvyšují sebevědomí. Je na každém z nás na co se chceme ve svém životě zaměřit a co nám zrovna v přítomnosti bude pomáhat, sloužit a podporovat. Podle toho si vytvořme své vlastní denní, týdenní, měsíční, roční nebo jakékoliv rituály. Důležité je, abychom se na ně těšili a měli v nich oporu.

O těch mých konkrétních napíši třeba příště J




Žádné komentáře:

Okomentovat